Vindbaarheid in de zoekmachines


Zoekmachine
-optimalisatie
ofwel SEO (Search Engine Optimalisation) is een term die te maken hebben met de vindbaarheid van een website in de zoekmachines. Om goed gevonden te worden in bijvoorbeeld Google, zijn meerdere factoren van belang.
Natuurlijk moet een website relevant zijn en goede inhoud hebben. Maar om ten opzichte van je concurrenten net iets meer op te vallen in de zoekmachines, moet men een stapje meer doen. Men moet zorgen voor mooie wervende teksten, call-to-action-knoppen en dat de structuur van de website in orde is. Ook het gebruik van keywords en alt tags in je afbeeldingen zijn onderdeel van de SEO van een website.

Snellere website

Naast deze zoekmachine-optimalisatie is het minstens zo belangrijk om te letten op andere (technische) factoren. Google wordt namelijk steeds strenger in het beoordelen van websites. Factoren als snelheid en veiligheid blijken essentieel voor een hoger resultaat in de zoekmachines.
Dit betekent eigenlijk dat ook al is de structuur van een website helemaal gemaakt via de richtlijnen van de SEO, met mooie wervende teksten en al, de website toch laag kan scoren in de zoekmachines als de snelheid of veiligheid niet in orde is.

De snelheid van een website kan geoptimaliseerd worden door afbeeldingen te optimaliseren, bestanden te comprimeren en prioriteit te geven aan zichtbare content.
Via deze test kan je de snelheid van je website testen. Google maakt hierbij een rapport en doet dan zelf suggesties hoe je het kan verbeteren.

 

Veilige website

Naast een snelle website, is ook een veilige website belangrijk om goed in de zoekmachines tevoorschijn te komen. Wanneer een website veilig is, is er een groen slotje te zien, met het woord “veilig”. In de adresbalk staat “https” in plaats van “http”, wat duidt op een veilige (versleutelde) verbinding.

Deze website is dus in het bezit van een SSL-certificaat, die aangeeft dat de site veilig is. Niet alleen zoekmachines vinden veilige websites belangrijk. Ook bezoekers zullen eerder verder browsen op een veilige website. Door de versleutelde verbinding kan men bovendien met een gerust hart informatie via de formulieren versturen.
Een SSL-certificaat kan vaak via de webhost aangeschaft worden.

Internetbrowsers geven tegenwoordig ook een waarschuwing bij onveilige websites. Er wordt een “i” weergegeven als het niet veilig is om gevoelige informatie in te vullen.

Dit kan potentiële bezoekers afschrikken om de site te bezoeken, maar wordt ook afgestraft door Google met een lagere score.


Veiligheid en snelheid van een website zijn dus essentieel voor een goede score in de zoekmachines. Het is zonde als een website met goede content laag scoort in de zoekresultaten vanwege deze factoren.
Hoe zit het met de snelheid en veiligheid van jouw website? Wat zou jij vandaag nog willen aanpakken?


Als Virtual Assistant kan ik je helpen om de snelheid en de veiligheid van je website te verbeteren. Laat nu via info@brigittevanuden.nl een gratis analyse doen en ontvang een passend advies voor jouw website. 

 

Afbeelding: Betere vindbaarheid in de zoekmachines  / Lalmch (www.pixabay.com)