Leefstijlcoach

 

Vanaf volgende week start ik met de opleiding Leefstijlcoach. Degenen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik me erg interesseer in een gezonde leefstijl. Door gezond te eten, voldoende te bewegen en bewust te ontspannen, ben ik me in de jaren steeds beter en gelukkiger gaan voelen.

Ik ga me dus meer verdiepen in gezonde voeding en gezonde gewoontes vanuit mijn eigen interesse. Maar met de mogelijkheid om een eigen praktijk te starten, zodat ik hier ook anderen mee kan helpen.

Tot die tijd biedt het natuurlijk ook mogelijkheden om als VA ondernemers op het gebied van voedingsleer, lifestyle, gezondheid en fitness te ondersteunen.

 

 

Beweging en yoga

 
Acht jaar geleden kreeg ik mijn eerste fitness armband (stappenteller) cadeau. Ik gebruikte al een app op mijn telefoon, maar die had ik natuurlijk niet 24/7 bij me. Ik wilde graag weten hoeveel stappen ik nou daadwerkelijk op een dag zette.
Het antwoord was schrikbarend, maar moest niet verrassend zijn. In die tijd werkte ik fulltime en ging met de auto naar kantoor. De incidentele lunchwandeling was de enige activiteit die dagen.

Dit opende mijn ogen. In die tijd had ik veel stress door de hoge werkdruk, maar ook door de weinige ontspanning. Een burnout leerde me dat de knop om moest, mijn leefstijl moest anders vanaf toen. Ik ging op yoga, probeerde vaker te wandelen en ben gezonder gaan eten. Hier ben ik nooit meer mee gestopt.

Nu, 8 jaar later, ben ik op mijn sportiefst en dat voelt heerlijk. Ik sport 2 keer per week, wandel bijna dagelijks minstens een halfuur met de hond en doe ook nog steeds aan yoga. De inspanning houd ik in balans met ontspanning door meditatie en een verbeterd slaappatroon.

Een goede leefstijl zorgt niet alleen voor een gezonder gevoel, maar maakt je ook een gelukkiger persoon, zegt het boek De Gelukspiramide.

Ik zou dit graag aan iedereen over willen brengen. Vandaar dat ik de opleiding Leefstijlcoach ben gestart.

Wordt vervolgd 🙂